Den bästa fest-såsen, Oprakällarens Nobissås
Denna sås passar till grillat, fundue (ja det är fortfarande ok att äta Fondue), oxfilé och till en massa annat....
Jag minns när Åsa för första gången skulle laga den och råkade tappa ut hela skålen på golvet... Gör inte så... det är hemskt jobbigt att stå och torka upp oljebaserade såser från golvet en nyårsafton... *ler*
Operakällarens nobissås (10 port)
2 ägg
2 msk rödvinsvinäger
5 dl matolja (kron eller majsolja)
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 ½ tsk fransk senap
2 ½ msk finhackad gräslök
1 vitlöksklyfta
- Lägg ner äggen i kokande vatten och låt koka i 3 minuter, varken mer eller mindre.
- Skrapa ur det lösa innehållet ur äggen i en bunke och vispa sönder det.
- Droppa sedan omväxlande i vinäger och olja i bunken medan du vispar. Tag det försiktigt med oljan. Ha tålamod så tjocknar såsen så småningom.
- Då all vinäger och olja tillsatts, smaksästts såsen med övriga ingridienser.
Gör såsen i förväg och låt den mogna i en tät burk i kylen.
Kommentarer
Trackback