Sås till fisk, fungerar till det mesta

Här hemma äter vi en del fisk, en del av fisken plockar vi ur Umeälven, eller rättare sagt en ava... vattnet där fiskarna älskar våra drag finns ca fem mil från Lycksele.  Vi har många paket filéad aborre i frysen, det är guld värt. 

Den här såsen passar till all stekt fisk, vi äter den till lax och aborre.


Har inget namn på denna sås... kalla den:

Fisksås
Lika delar vispad grädde och majonäs

Äpple

Lök

Dill (hackad)

Pressad citron

Salt

Peppar

Ev hackad saltgurka

Så här lagar vi lax ibland:


Lax


Två filéer med skinnet kvar

Dill, salt, socker och vitpeppar, lägg köttsidan neråt och låt dra in någon timme

200 ˚ C cirka 15-20 min; tag ut, vänd och dra av skinnet


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0