Dinkelmjöl, filmjölk & russin = limpa

Det här brödet skall inte jäsas, det är himmelskt gott och nästan bäst efter det varit fryst.. gott till frukost och till the på kvällen. Alla som smakat detta hos mig har frågat om receptet... där har vi bekymret... recept... jag brukar ju höfta lite. 
Gör så här, jag gjorde enligt följande recept i går:  

Goda fil-limpor

8 dl rågsikt
4dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
6 dl dinkelmjöl
8 dl vetemjöl
1/2 dl vetekli
1,6 l filmjölk
3 dl sirap
2 msk farinsocker
8 tsk bikarbonat
2 dl russin (eller mer, jag älskar russin)
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda ihop samtliga ingredienser. Häll smeten i tre smorda och "bröade"  1,5 liters formar
Gräddningstid 1,5 - 2 timmar,, testa med en sticka om det är klart. Tips: jag brukar ta bröden ur sina formar och grädda dem en liten stund med den bleka sidan upp.


Låt svalna på galler men under duk, skär i tunna skivor.

Ja, man kan ta mindre sirap... det gör jag ibland... men inte alltid, sedan  ska jag säga att mjölsorterna kan man byta ut lite hur som helst... testa dig fram.   Valnötter i är gott...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0