Lingonbröd, gott och nyttigt

Här är grundreceptet, det fungerar alltid.
Ibaland tar jag några dl dinkelmjöl och minskar vetemjölet.  

Lingonbröd


4 dl ljummet vatten

1 dl rågkross


1 dl vetekross

1 msk salt

1 msk kummin

2 ½ dl lingonsylt

1 ½ dl russin

1 dl linfrö

1 dl vetekli


Blanda, täck över och låt stå över natten.

Tillsätt 5 dl 50 ˚C vatten samt 2 pkt torrjäst. Blanda i 1,8 l (1,1 kg) vetemjöl.

Baka ut tre smala limpor och jäs dessa i värmeugn 15 min. Grädda i 225 ˚C i 30 min. Kallna på galler utan bakduk. (ev går det åt mera vetemjöl)

TIPS: Jag brukar ta dubbla mängden russin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0