Underbar kabanossgryta
Har blivit anklagat för att gillar röror och grytor...
Jo, det stämmer nog... jag gillar allt i ett mat.
Jag älskar korv... därför passar denna gryta mig perfekt... (brukar ibland skippa fläskfilen och bara använda starka korvar av olika slag). Receptet har jag fått av Anna & Kenneth där jag också åt denna gryta för första gången, det var 1996.
Jo, det stämmer nog... jag gillar allt i ett mat.
Jag älskar korv... därför passar denna gryta mig perfekt... (brukar ibland skippa fläskfilen och bara använda starka korvar av olika slag). Receptet har jag fått av Anna & Kenneth där jag också åt denna gryta för första gången, det var 1996.
Kabanossgryta
1 fläskfilé
Kabanoss (1-3 st)
Chorizo 1 pkt
3 msk vetemjöl
2 msk smör
3 dl köttbuljong (oxbuljong)
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl smörgåsgurka
200 g syltlök
1 tsk mejram
½ tsk salt
svartpeppar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
300 gr oliver
Ev 1 purjolök
Bryn allt i omgångar och blanda ihop. Tillsätt sist creme fraiche och grädde.
Till detta serverar jag ris, men det fungerar säkert med pasta också.Kommentarer
Trackback