Underbar kabanossgryta

Har blivit anklagat för att gillar röror och grytor...
Jo, det stämmer nog... jag gillar allt i ett mat.

Jag älskar korv... därför passar denna gryta mig perfekt... (brukar ibland skippa fläskfilen och bara använda starka korvar av olika slag). Receptet har jag fått av Anna & Kenneth där jag också åt denna gryta för första gången, det var 1996.  


Kabanossgryta

  

1  fläskfilé

Kabanoss (1-3 st)

Chorizo 1 pkt                   

3 msk vetemjöl                

2 msk smör

3 dl köttbuljong (oxbuljong)

1 röd paprika                   

1 grön paprika

1 dl smörgåsgurka

200 g syltlök

1 tsk mejram

½ tsk salt

svartpeppar

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

300 gr oliver

Ev 1 purjolök


Bryn allt i omgångar och blanda ihop. Tillsätt sist creme fraiche och grädde.

Till detta serverar jag ris, men det fungerar säkert med pasta också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0